Tension tested - for added safety

Product zoeken

U bent hier: Home » Lateiherstel » Wapening voor stabilisatie, 6mm, RVS 304 of RVS 316 (rol 5 meter)

Wapening voor stabilisatie, 6mm, RVS 304 of RVS 316 (rol 5 meter)

Art.-Nr.: C11200105000 ( RVS 304)/C15200105000( RVS 316)
Wapening voor stabilisatie, 6mm, RVS 304 of RVS 316 (rol 5 meter)

Productomschrijving

Een lengte van 5 meter wapening voor stabilisatie voor voeghoogtes van 6-9 mm, roestvast RVS 304 of RVS 316

Verwerking

 1. De voegen dienen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte te worden uitgeslepen, maximale diepte echter is 5 tot 6 cm. Resterende deeltjes en stof moeten met water worden weggespoeld.
 2. Hierna dient u de benodigde lengte te meten.  De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
 3. Bij CONSTRUCTIEF HERSTEL dient u in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn. Bij een maximale overspanning van  meer dan 3 meter attendeert  ABC-ADAMAS  u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.
 4. Bij scheuren dient u de ABC-ADAMAS spiraalankers met een lengte van 1 mtr en met een tussenliggende verticale afstand van 30 tot 40 cm aan te brengen.
 5. Vervolgens de ABC-ADAMAS ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de ABC-ADAMAS wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ABC-ADAMAS ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
 6. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
 7. De ankermortel voldoende laten drogen dat een "nat in nat" verbinding met het voegen wordt voorkomen.
 8. Vervolgens kunt u de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met de meegeleverde voegspijker gelijkmatig afvoegen.
 9. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u tenslotte met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.

  Indien u de wapening gaat toepassen voor scheurherstel in kalkmortel gemetselde muren wordt,  i.v.m. de aanwezige chlorides in de kalkmortel  door de SERM, aanbevolen om RVS kwaliteit 316 te gebruiken. ABC ADAMAS heeft voor het aanbrengen van de wapening in klalkmortel gemetselde muren een natuurlijke kalkmortel ( NHL 3.5) in het assortiment.  Voor de toepassing van de wapening als latei in kalkmortel gemetselde muren wordt i.v.m. de hogere drukvastheid, de ABC ADAMAS één komponentenmortel aanbevolen.

   

 


Specificaties
Eenheid 1 rol
Diameter 6 mm
Lengte 5 m als ring gewikkeld
Materiaal RVS 304 / RVS 316

Product bestellen

RVS KWALITEIT KIEZEN AUB:
€37,51
© 2018 ABC-ADAMAS | Alle prijzen zijn incl. btw | Alg. Voorwaarden | Colofon| Privacy policy | Leverings- en betalingsvoorwaarden | Links